Ronja NáttÞruma fra Sackum

Islandshäst sto född 2005

e. Bjartur frá Egilsstödum
u. Mýsla Lindegård
ue. Páfi Fruegård- Fródi 784 Ásgeirbrekku - Blakkur 685 Tumabrekku.

Ronja blev född i slutet av juli under en häftig åsknatt, därav namnet. NáttÞruma är islänskt och betyder nattåska. Ronja är självständig, lättlärd och trevlig.

Jag har nu fått byta ut mina kompisar i Götene mot en hel del nya kompisar i Järbo. Och här finns en helt ny sorts invånare. Mygg och knott och en och annan trana!
Har börjat få sadel på mig och träns. Men roligast är att få komma ut som handhäst med Mysla som alltjämnt är mitt stöd på våra utflyckter. Finns mycket roligt att nosa på som en gammal spis, en sladd i grusgropen, däck, diken, fyrhjulingar och allt möjligt. Det enda som är lite farligt är när de där tvådäckade hjälmonstrena kommer smygande på vägarna (cyklister). Men annars är det kul att komma ut ur hagen.
Det finns en jämnårig Saga att busa med i hagen och några andra "tanter" som är lätta att få fart på. Allt är kul tills man råkar springa på Töffri, han är snäll men prinsipfast så då är det bäst att klappra med tänderna så han vet att det inte var meningen. Men när man väl får fart på honom glömmer han sina prinsiper.
 
Så snart får även jag komma med ut på semester som Mysla har fått vara ibland.
 
Mvh Ronja. PS. De kan fortfarande inte benämna min färg.. hehe.